De survivalbaan

Aan de zijkant van de ijsbaan vind je de prachtige Survival-hindernisbaan, mede mogelijk gemaakt dankzij Robbie Terpstra. Elke maandagavond van 19:30 tot 20:30 uur kun je hier deelnemen aan georganiseerde trainingen. Als lid van de IJsclub & Buitensport Workum kun je daarnaast op elk gewenst moment recreatief trainen.

Trainingsgroep
In oktober 2023 is er een vrijblijvende en gratis trainingsgroep opgericht. De training begint altijd met een warming-up van 15 tot 20 minuten, waarbij er aandacht is voor looptechniek, kracht en conditie. Daarna ga je de hindernisbaan op, waarbij de ene keer de focus ligt op techniek en de andere keer vooral op plezier. Het hoofddoel van de trainingsgroep is om samen met plezier te sporten op je eigen niveau.

De Trainer
De trainingen worden verzorgd door Yldau Reitsma. Zij kwam via Survivalvereniging Swingover Sneek in aanraking met de survivalsport en woont sinds 2022 in Workum. Toen ze ontdekte dat hier een survivalbaan staat, heeft ze een trainingsgroep opgezet. Yldau doet zelf ook mee aan de trainingen en is daarmee niet de standaardtrainer.

Meedoen
Om mee te doen hoef je je niet aan te melden. De trainingen zijn vrijblijvend en gratis voor leden van de IJsclub & Buitensport Workum. Het is handig om vijf minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Kleding
Het weer bepaalt je kledingkeuze. Hier zijn een paar tips:

  • Draag sportieve schoenen met een grove zool en lange sokken, een lange hardloopbroek of nylon legging, en een thermoshirt met lange of korte mouwen met daarover een t-shirt.
  • Zorg dat alle kleding goed aansluit op de huid en sneldrogend is om afkoeling te voorkomen. In de herfst en winter kan een muts prettig zijn.
  • Naast het vasthouden van de warmte biedt kleding ook bescherming tegen beschadiging van de huid.

Meer informatie en contact
Voor de laatste updates kun je terecht op de Facebook-pagina en op de Instagram-pagina van de survivalbaan Workum. Daarnaast kun je je aanmelden voor de WhatsApp-groep van de trainingsgroep voor last-minute training-updates via de aanmeldlink: https://chat.whatsapp.com/KhzW7fcyRwjJu04uCdFrOU

Contactpersonen Survivalbaan Workum
Yldau Reitsma
Robbie Terpstra

Kom langs en ervaar de uitdaging van de Survivalbaan Workum!