Triathlon

In 2024 zal de 1/8 triathlon plaatsvinden op 1 september.

Kidstriathlon & Trage Triathlon
Dit jaar zal er ook weer een ‘Kidstriathlon’ zijn voor de basisschoolkinderen van Workum en een ‘Trage Triathlon’ die individueel en in eigen tijd gedaan kon worden. Een prachtig familieuitje of team building! De datum en het programma van beide triathlons wordt t.z.t. bekendgemaakt.

Oefenen
De 1/8e Triathlon is een mooie sportieve uitdaging, zeker voor diegenen die eens kennis willen maken met deze prachtige sport! De sportclubs in Workum bieden vaak ook een Triathlontraining aan of onderdeel ervan. De zwemverening geeft speciaal gerichte borstcrawltraining en ook ben je van harte welkom om mee te trainen met de loopgroep en/of Wielervereniging.

Vooraf is een parcoursverkenning en gezamenlijke training. Op deze verkenningsronde kun je op je gemak het parcours verkennen in groepsverband en vragen stellen aan de organisatie.

Route
De route van de 1/8 Triathlon (wedstrijd) begint midden in Workum in de Dolte, waar we samen heen lopen vanaf de wisselzone op de Stedspôle. Je zwemt 500 meter naar de Stedspôle, waar je de fiets pakt voor een mooie route door het Friese landschap van 20 km, langs de zeedijk richting Makkum, en vervolgens slingerend door de weilanden richting Workum terug. Waarna je het laatste onderdeel doet, 5 km hardlopen op een mooi afwisselend parcours om te finishen in het centrum onder luid gejuich van toeschouwers, familie en vrienden.

Aanmelden
In de loop van 2024 zal op deze website een link online komen waarmee je je kunt opgeven voor de triathlon op 1 september 2024.

Contact
Wil je meer weten? Neem contact op met triathlonworkum@gmail.com.
Voor actuele zaken en foto’s kijk je op de Facebook-pagina van Triathlon Workum.

Organisatie Triathlon Workum
Theunis Wouda
Paulus Folmer
Dieuwke Visser
Irene de jong
Barry Lammers
Willem van der Staaij
Edwin Wielinga