Crossduatlon

Update over 12 oktober!
Door het natte voorjaar en het te natte parcours is de crossduathlon verplaatst van 9 maart naar zaterdag 12 oktober 2024. We hebben er weer zin in en hebben er vertrouwen in dat het parcours er nu wel goed bij ligt.

Door de verplaatsing naar 12 oktober hebben we een mooie gelegenheid om een combinatieklassement te maken met de 1/8ste triathlon van Workum, die zal plaatsvinden op 1 september. Twee prachtige, maar compleet verschillende uitdagingen in het najaar, in de mooie omgeving van Workum. Wat wil je nog meer 😊. De tijden van beide worden bij elkaar opgeteld, waarna het klassement wordt opgemaakt. Er zijn natuurlijk mooie prijzen te winnen voor de beste dames en heren, dus we hopen veel triatleten ook terug te zien bij de crossduathlon.

De Crossduathlon van Workum, een prachtig sportief evenement dat ieder jaar plaatsvindt op en rond het Workumer strand. De crossduathlon bestaat uit 5 km hardlopen, 16 km op de mountainbike/gravelbike en afsluitend weer 2,5 km hardlopen. Zowel het hardlopen als het fietsen gaat over onverhard terrein, wat het zwaar, uitdagend én extra leuk maakt! Het hardloopparcours gaat deels over het terrein van het Soal Beach Resort en deels over het strand. Het fietsparcours gaat over gras, door bosjes, over het strand, door de duinen en niet te vergeten om de befaamde botenstalling.

De Crossduathlon van Workum is voor jong en oud en voor ieder niveau. We zien graag een brede schare aan deelnemers meedoen en plezier hebben aan hardlopen en fietsen in deze mooie omgeving.

Route
Overzicht route:
2x looprondje tegen de klok in 2.5km = 5km
4x fietsrondje met klok mee 4 km = 16 km
1x looprondje tegen de klok in 2.5km

in onderstaande pdf zijn de route en de wisselzone te vinden:
wisselzone 2023.pdf
situatie 2023.pdf

Aanmelden
Inschrijven voor de 1/8ste triatlon in combinatie met de crossduathlon kan via de pagina van de triathlon Workum. Als je met beide meedoet, krijg je daarbij 5 euro korting. Mocht jij je al hebben ingeschreven voor één van deze evenementen, maar wil je meedoen met beide, mail dan even naar triathlonworkum@gmail.com. Dan regelen we alsnog de korting.

Als jij je alleen wilt inschrijven voor de crossduathlon, dan kan dat via: https://mylaps-registrations.com/crossduathlonworkum2024

Contact
Voor actuele zaken en foto’s kijk je op de Facebook-pagina van triathlon & duathlon Workum.

Organisatie Crossduathlon Workum
Theunis Wouda
Paulus Folmer
Sytze Terwisscha van Scheltinga
Robbert Boele