Crossduatlon

Update over Crossduathlon 9 maart!
Zoals in eigenlijk heel het land is het parcours in Workum ook nat, natter, natst. Veel natter dan voorgaande jaren. Na grondige parcoursinspectie hebben we helaas moeten besluiten dat het op dit moment niet verantwoord is om de Crossduathlon op zaterdag 9 maart te organiseren. Het terrein, uitgezonderd het strand, zou in een grote modderpoel veranderen wat tot ver in de zomer zichtbaar blijft….We organiseren dit evenement in goed overleg met de diverse terreineigenaren en willen dit ook nog jaren blijven doen. 

Het goede nieuws is dat we met zaterdag 12 oktober een nieuwe datum hebben bepaald om de crossduathlon te organiseren, waarbij we ook gedachtes hebben om een combinatie van de inschrijvingen te zoeken met de Triathlon workum (1/9) en de Strontraceloop (26/10 of 2/11 n.n.t.b.), maar daarover volgt later meer info. We verwachten dan in ieder geval dat het iets droger is ;-).

houd deze website in de gaten voor nadere info hieromtrent.

De inschrijvingen van degenen die zich hebben ingeschreven blijven hiermee staan, maar mocht je op 12 oktober verhinderd zijn, kun je natuurlijk altijd je inschrijfgeld terug krijgen. Dit kan door te mailen naar triathlonworkum@gmail.com

De Crossduathlon van Workum, een prachtig sportief evenement dat ieder jaar in maart plaatsvindt op en rond het Workumer strand. De crossduathlon bestaat uit 5 km hardlopen, 16 km op de mountainbike/gravelbike en afsluitend weer 2,5 km hardlopen. Zowel het hardlopen als het fietsen gaat over onverhard terrein, wat het zwaar, uitdagend én extra leuk maakt! Het hardloopparcours gaat deels over het terrein van het Soal Beach Resort en deels over het strand. Het fietsparcours gaat over gras, door bosjes, over het strand, door de duinen en niet te vergeten om de befaamde botenstalling.

De Crossduathlon van Workum is voor jong en oud en voor ieder niveau. We zien graag een brede schare aan deelnemers meedoen en plezier hebben aan hardlopen en fietsen in deze mooie omgeving.

Route
Overzicht route:
2x looprondje tegen de klok in 2.5km = 5km
4x fietsrondje met klok mee 4 km = 16 km
1x looprondje tegen de klok in 2.5km

in onderstaande pdf zijn de route en de wisselzone te vinden:
wisselzone 2023.pdf
situatie 2023.pdf

Aanmelden
Aanmeldlink voor de eerstvolgende crossduathlon komt enkele maanden vooraf online.

Contact
Voor actuele zaken en foto’s kijk je op de Facebook-pagina van triathlon & duathlon Workum.

Organisatie Crossduathlon Workum
Theunis Wouda
Paulus Folmer
Sytze Terwisscha van Scheltinga
Robbert Boele